Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Η “Παραδοσιακή Φλόγα” ...άναψε στο Ίλιον και φωτίζει όλη τη χώρα

παραδοσιακή φλόγα,Ίλιον,κοινωνικά,χορευτικός σύλλογος 

Πότε ιδρύθηκε η "Παραδοσιακή Φλόγα" και ποιο σκοπό ήθελε εκπληρώσει;
Το Σωματείο Ελληνικών Χορών "Παραδοσιακή Φλόγα" ιδρύθηκε το 2001 με σκοπό τη διάδοση και τη διάσωση της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης καθώς και την αναβίωση των ηθών και των εθίμων ολόκληρης της Ελλάδας.
floga_paradosi_2
Πως το κατάφερε αυτό;
Άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και της επιστήμης του χορού ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε να γίνει πράξη αυτό το σωματείο με πρωτοστάτη την δημοφιλή από το έργο της, καθώς και από την επί δεκαετίες ενασχόληση της με το κομμάτι της διδασκαλίας του χορού, χοροδιδάσκαλο κα Βαρβάρα Μπότσαρη. 
Πως ήταν τα πράγματα στην αρχή και πως σήμερα;
Στην αρχή τα χρόνια ήταν δύσκολα όσον αφορά στη στέγαση του σωματείου, αλλά και την κατασκευή φορεσιών πιστών αντιγράφων των πρωτότυπων.
Φέτος, το σωματείο συνεχίζει το δύσκολο έργο του με συμπαραστάτες του, το Δήμο Ιλίου καθώς και πληθώρα χορηγών όπου το υποστηρίζουν στη συλλογή ειδών λαϊκής τέχνης για εκθέματα στο μικρό λαογραφικό μουσείο του σωματείου.
Επίσης βοηθούν στην κατασκευή φορεσιών για τις ανάγκες των 500 και πλέον χορευτών (παιδιά – έφηβοι - ενήλικες) που διδάσκονται αυτή τη στιγμή στο σωματείο ''παραδοσιακή φλόγα'' χορούς και τραγούδια από κάθε γωνιά της Ελλάδος.
floga_paradosi_3 

 Θα μας πείτε για το μόνιμο χορευτικό συγκρότημα του σωματείου;
Το μόνιμο χορευτικό συγκρότημα του σωματείου αποτελείται από 40 μόνιμους χορευτές, οι οποίοι ανανεώνονται διαρκώς και εκπροσωπούν το σωματείο εντός και εκτός Ελλάδος με το πλουσιότερο χορευτικό ρεπερτόριο που ξεπερνάει τις 80 περιοχές.
Υπεύθυνος του χορευτικού συγκροτήματος είναι ο καθηγητής Φ.Α και χοροδιδάσκαλος Θοδωρής Μπότσαρης. 
Πόσα μέλη έχει το Σωματείο;
Τα μέλη που απαρτίζουν το σωματείο είναι πάνω από 2000. 
Σε τι επίπεδο είναι οι σχέσεις με το Δήμο Ιλίου;
Οι σχέσεις μας με το Δήμο Ιλίου είναι άριστες μέσα από δεκάδες συνεργασίες για τη διοργάνωση εκδηλώσεων με θέμα την παράδοση στο Δήμο Ιλίου όπου αποτελεί πρωτοπορία όχι μόνο για το Δήμο μας αλλά για όλη τη δυτική Αθήνα. 
Ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι σας;
Άμεσοι στόχοι μας είναι η διοργάνωση σεμιναρίων παραδοσιακού χορού με τον εκάστοτε ειδικό από την κάθε περιοχή, που ξεκίνησε φέτος δοκιμαστικά και θα συνεχιστεί πιο ένθερμα την επόμενη χρονιά. Για εμάς όλους ο παραδοσιακός χορός δεν είναι μόνο μια φυσική δραστηριότητα αλλά τρόπος ζωής.
floga_paradosi_4

Υπάρχουν κάποια προβλήματα, ειδικά αυτήν την εποχή, με την οικονομική κρίση;
Ιδιαίτερα προβλήματα το Σωματείο μας δεν παρουσιάζει αυτή την περίοδο εκτός από μία γενική ύφεση που ταλανίζει ολόκληρη τη χώρα, και μπορώ να πω ότι πολύ λίγο έχει αγγίξει την Παραδοσιακή Φλόγα.
Το Σωματείο Ελληνικών Χορών "Παραδοσιακή Φλόγα" δεν χρειάζεται πλέον συστάσεις γιατί αποτελεί θεσμό στο χώρο του ελληνικού χορού και αποδεικνύεται μέσω της σοβαρής δουλειάς που γίνεται στα υψηλού επιπέδου τμήματα ελληνικού χορού, στην θεατρική ομάδα, στα τμήματα κεντήματος παραδοσιακών φορεσιών, χορωδίας κλπ. 
Πως μπορεί κάποιος να έρθει σε επικοινωνία μαζί σας;
Η έδρα του σωματείου και η αίθουσα του χορού βρίσκονται στην οδό Ζίτσης 2 στο Ίλιον Αττικής.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:210 5059084 / 6940771701 -02
Εγγραφές από 11 Σεπτεμβρίου έως 11 Οκτωβρίου

ΠΗΓΗ http://westview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου