Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Κάηκες από τον ήλιο; Αντιμετώπισέ το με... φαγητό!

Κάηκες από τον ήλιο, στο σώμα ή στο πρόσωπο και τρέχεις για την κατάλληλη κρέμα; Κι, όμως! Αυτό που χρειάζεσαι είναι... στην κουζίνα σου! Το star.gr σου παρουσιάζει τους πιο απλούς, φυσικούς και οικονομικούς τρόπους για να αντιμετωπίσεις το έγκαυμα.




Για άμεση ανακούφιση από το τσούξιμο και για να φύγει η κοκκινίλα, προτίμησε γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος, τα οποία θα απλώσεις στην πάσχουσα περιοχή. ΠΡΟΣΟΧΗ: κανένα από τα δύο υλικά δεν πρέπει να στεγνώσει πάνω στο δέρμα σου, οπότε φρόντισε να ανανεώνεις τακτικά τα στρώματα που απλώνεις!
Ιδιαίτερα αποτελεσματικό είναι και το κρύο ασπράδι αυγού, το οποίο θα χρησιμοποιήσεις όπως το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος. Μόλις το ασπράδι αρχίσει να στεγνώνει, απομάκρυνέ το με μία πετσέτα βουτηγμένη σε κρύο νερό.
Άμεση ανακούφιση προσφέρει και η αλεσμένη βρώμη, την οποία θα ανακατέψεις με λίγο κρύο νερό, για να φτιάξεις την μάσκα.
Αν καείς στο πρόσωπο, χρησιμοποίησε παγωμένη μυζήθρα, την οποία θα βάλεις μέσα σε γάζα και θα την ακουμπήσεις στην επιδερμίδα σου. Επίσης, στο πρόσωπό σου μπορείς να βάλεις φέτες από αγγούρι ή πατάτα, πάντοτε παγωμένες, καθώς και κομπρέσες από κρύο πράσινο ή μαύρο τσάι.
Φυσικά, όλα τα παραπάνω αφορούν ήπια ηλιακά εγκαύματα. Αν πάθεις κάτι πολύ σοβαρό, αυτό που ενδείκνυται είναι μόνο η επίσκεψη σε γιατρό! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου